wtorek, 6 sierpnia 2013

coś lekkiego i szybkiego..... i wytrawnego,,,, T a r t a (y)

Na dworze ciepło to i za długo gotować się nie chce niektórym. Nie wyobrażam sobie póki co stać w kuchni i gotować godzinami w ten skwar i duchotę. Jak zrobić coś smacznego i się nie narobić? :) Proponuję szybkie tarty. Co będzie potrzebne?

1. ciasto francuskie
2. ser pleśniowy typu camembert
3. czerwona cebula
4. podgrzybki
5. fasolka szparagowa zielona
6. biała cebula

Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni. Pierwsze 10 minut piekę tartę w piekarniku z funkcją termoobiegu, po czym wyłączam termoobieg i pozostawiam funkcję grzania góra - dół na kolejne 10  minut.

Zaginam wszystkie boki na cieście francuskim,  układam na sam początek na tarcie podsmażone wcześniej z cebulką podgrzybki, następnie zblanszowaną fasolkę, piórka i kółka czerwonej cebuli. Ser pleśniowy kroję w cienkie plasterki i rozkładam na samej górze.

SMACZNEGO :D




p.s. a jutro przepis na chłodnik :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz