Firma SYS ma w swojej ofercie doskonały ryż ze szpinakiem, poszedłem za radą Babci Zosi i po ugotowaniu go z czosnkiem dodałem rotrzepane jajko i odłożyłem na kilka minut, tak pysznego i kremowego ryżu jeszcze nie jadłem. W pudełeczku mamy dwie porcje po 100g każda.
Do ryżu przygotowałem polędwicę z tuńczyka w pikantnym sosie pomidorowym:
- puszka pomidorów krojonych w kostkę
- 1 ząbek czosnku
- świeże chilli, bądź suszone płatki
- pieprz, sól
- oliwa
Na oliwie podsmażamy posiekany ząbek czosnku i chilli, po chwili dodajemy pomidory z puszki i gotujemy kilka minut. Przyprawiamy solą, pieprzem, może być szczypta cukru (ja element cukru pominąłem). Do tak gotującego się sosu wkładam polędwicę z tuńczyka i gotuję ok 3 - 4 minut z każdej strony Podaję z ryżem, pieczywem. Tym razem proponuję jednak z kremowym ryżem ze szpinakiem.
Smacznego :D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz