piątek, 17 stycznia 2014

GRZYBOWA AJ LOWA

Dłuższa nieobecność na blogu zostanie w jednej chwili naprawiona kilkoma wpisami, będą się one ukazywały co 2 - 3 dni. Na sam początek pyszna GRZYBOWA AJ LOWA, jest to na JEDYNA moja ULUBIONA zupa na dzień dzisiejszy którą mogę jeść bardzo często. Wam też zasmakuje.
Do jej przygotowania potrzebować będziemy:

- ok. 70 dag grzybów świeżych lub mrożonych - nie gotowanych!!! (prawdziwki, podgrzybki, maślaki)
- 2 litry bulionu warzywnego
- duża cebula
- sól, pieprz
- natka pietruszki
- śmietana 30% - ok 300ml

Grzyby gotujemy jakieś pół godziny na wolnym ogniu na bulionie warzywnym, potem dodajemy śmietanę i gotujemy znów kilka minut. Na maśle podsmażamy cebulę pokrojona w kostkę i zeszkloną dodajemy do zupy. Po 5 minutach zupa gotowa do jedzenia.
Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy świeżą natką pietruszki. Podaję z łazankami.

SMACZNEGOOOOOOOO

Bardzo prosty przepis, a dający tyle radości i smaku!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz